Μπαράζ συνεδριάσεων στη Βουλή για το καυτό θέμα των υποκλοπών, με την πολιτική αντιπαράθεση να κορυφώνεται την Παρασκευή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Τον κοινοβουλευτικό δρόμο παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών με την πολιτική αντιπαράθεση να συνεχίζεται και να επεκτείνεται στο χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διερεύνησή της. Την Παρασκευή οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την αντιπολίτευση να θέτει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το χρονοδιάγραμμα

  • Την Τετάρτη 24/8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ.
  • Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 26/8 προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.
  • Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους απέναντι στην κυβέρνηση, ζητώντας να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη – τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει καθώς πρόκειται για επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίον χαρακτηρίζουν «εγκέφαλο» της υπόθεσης – ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η ειδική εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του το ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής εκτός από την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά και σύσταση εξεταστικής επιτροπής που αντικείμενο της θα είναι «η εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την…