Μεθαύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών όπου θα κληθεί σε ακρόαση μόνο ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ακρόαση μόνο του νυν διοικητή της ΕΥΠ την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε επίσης την προσεχή Δευτέρα να γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς ήδη σήμερα κατέθεσε σχετική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στον πρόεδρο της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Tα απόρρητα emails του συστήματος Predator

Για την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να πηγαίνει και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των υποκλοπών, αν και η αντιπολίτευση ζητούσε άμεση σύγκληση της Επιτροπής.

Αντ’ αυτού η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να συνεδριάσει μεθαύριο Τετάρτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά μόνο για την ακρόαση του νεου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Δεδομένη, αμείωτη και μη μεταβιβάσιμη η ευθύνη Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ καθώς και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από το predator.

Στην πρότασή του για τη διερεύνηση των υποκλοπών το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει την πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «δεδομένη, αμείωτη και μη μεταβιβάσιμη» ως «διοικητικού εποπτεύοντα» της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να διερευνηθεί, χωρίς καμία χρονοτριβή, ποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, είναι υπόλογα για την παραβίαση του Συντάγματος και υπέχουν πολιτικές ή άλλες ευθύνες» και

«Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατά τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 παρ. 5 εδ. β’ και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, για να διερευνήσει άμεσα και να διαλευκάνει πλήρως την σκοτεινή και σκανδαλώδη υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου…