Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική. Χρονική επέκταση της έρευνας ζητούν τα άλλα κόμματα και η κυβέρνηση

Μπρα ντε φερ ανάμεσα στα κόμματα αναμένεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής γύρω από το ακριβές αντικείμενο έρευνας που θα έχει η εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές καθώς την ερχόμενη Δευτέρα η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει επί του θέματος αυτού και αφού θα έχουν προηγηθεί με βάση τη σημερινή απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Τετάρτη για την επικύρωση της τοποθέτησης του νέου διοικητή της ΕΥΠ και φυσικά η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Παρασκευή.

Στηρίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι στιγμής συγκεκριμένη πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής έχει καταθέσει στη Βουλή μόνο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία πρόταση έχει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποφάσισε νωρίτερα σε κοινή τους συνεδρίαση το εκτελεστικό γραφείο και το προεδρείο της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Εξεταστική Επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Αναλυτικά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ η εξεταστική επιτροπή φαίνεται να περιορίζεται στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από ΕΥΠ και predator, καθώς όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: «Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατά τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 παρ. 5 εδ. β’ και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, για να διερευνήσει άμεσα και να διαλευκάνει πλήρως την σκοτεινή και σκανδαλώδη υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη».

Η υπόθεση Ανδρουλάκη και οι συνακροάσεις στον Περισσό

Βέβαια στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ γίνονται αναφορές στην παρακολούθηση δημοσιογράφων καθώς και στις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις του τηλεφωνικού του κέντρου κατά την περίοδο 2016 – 2019.

Ειδικότερα, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφού υπάρχει εκτεταμένη επιχειρηματολογία για την παραβίαση του Συντάγματος σε ότι αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη για «λόγους εθνικής ασφάλειας» τονίζει στη συνέχεια:

«Τα…