Νέα υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού επιχειρείται στο Δήμο Βοΐου, από τον Δήμο και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον κεντρικό δρόμο Σιάτιστας (Α΄ Φάση)»προϋπολογισμού 1.010.800,00€, μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή και του κ. Δημητρίου Λιάνα Διευθυντή Περιοχής Κοζάνης του ΔΕΔΔΗΕΑΕ.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει, το τμήμα της κεντρικής οδού από την θέση που βρίσκεται ο Α’ Παιδικός Σταθμός Σιάτιστας (Γεράνεια) μέχρι και το Γραφείο των ΚΤΕΛ στην Σιάτιστα και το τμήμα της δημοτικής οδού από την Πλατεία «Τρία Πηγάδια» μέχρι και το κτίριο της παλιάς αστυνομίας (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως).

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται σε ποσοστό 50% από τον ΔΕΔΔΗΕ και σε ποσοστό 50% από τον Δήμο Βοΐου (ΕΑΠ- ΠΔΜ 2012- 2016).

Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ σε τμήμα του κέντρου της Νεάπολης. Ο Δήμος βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υπογειοποίηση του δικτύου στο υπόλοιπο τμήμα του κέντρου της Νεάπολης αλλά και του υπολοίπου τμήματος της κεντρικής οδού της Σιάτιστας.