Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξή του για την πορεία της οικονομίας, για τις επερχόμενες εκλογές και τα περιθώρια συνεργασιών

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ANT 1. O κ. Τσίπρας μίλησε για την κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να «ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα» και να ενισχύσει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Αναφέρθηκε ακόμα στις επερχόμενες εκλογές διευκρινίζοντας για ακόμα μία φορά ότι διεκδικεί κυβέρνηση νικητών ενώ υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής.

Σε σχέση με της δημοσκοπήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι δεύτερος με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός. «Αν η ΝΔ βρισκόταν δέκα και 20 μονάδες μπροστά, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε ήδη πάει σε εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως κινείται θεσμικώς και γι’ αυτό το λόγο δεν στήνει κάλπες αυτός που παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους».

  • Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ζήσαμε ένα υγειονομικό έγκλημα γιατί η κυβέρνηση δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του ΕΣΥ»

Δεν συγκρίνεται η μνημονιακή περίοδος με τη σημερινή

Ειδικότερα, σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Τσίπρας επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ενέργειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέδρια και ακολουθεί το δόγμα της αυτορρύθμισης των αγορών. «Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι μόνο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πολιτική που ακολουθείται σε μια σειρά χώρες αυτή τη στιγμή».

«Γνωρίζω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασα στη Θεσσαλονίκη δεν το ακούν μόνο οι πολίτες, αλλά το ακούν και οι αγορές που δεν εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Την περίοδο της διακυβέρνησης μας μειώσαμε τις ανισότητες,  ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τη μεσαία τάξη φτωχή και τους φτωχούς απελπισμένους», και υπενθύμισε τη δέσμευσή του ότι όταν εκλεγεί θα ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα.

Ακόμα επεσήμανε ότι είναι αδόκιμη η σύγκριση της μνημονιακής περιόδου με τη σημερινή….