Πολλοί στην Τουρκία το σκέφτονται, όμως ο τούρκος δημοσιογράφος- αναλυτής Μεχμέτ Ουμέρ τόλμησε να το πει: ότι δηλαδή, υπάρχουν απόψεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οργανώθηκε από το τουρκικό κράτος

Τελικά ποιος κρύβεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη; Είναι ένα ερώτημα που συνεχίζει να απασχολεί και αναμένεται η απάντηση, καθώς ο βασικός ύποπτος που υπέδειξαν από την πρώτη στιγμή οι τουρκικές Αρχές, το PKK, δηλαδή, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το σίγουρο είναι, ότι η αιματηρή επίθεση, διευκόλυνε τον Ερντογάν και την τουρκική ηγεσία, να «ξεσπαθώσει» κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης, ενισχύοντας το προεκλογικό αφήγημα του τούρκου προέδρου περί «περικύκλωσης» και «εθνικών απειλών».

  • Διαβάστε επίσης: Πόσο «βόλεψε» τον Ερντογάν η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

«…Μπορεί να έχει ενορχηστρωθεί από το κράτος για να προκαλέσει φόβο»

Στην Τουρκία, πολλοί το σκέφτονται, ωστόσο ο τούρκος δημοσιογράφος αναλυτής Μεχμέτ Ουμέρ, τόλμησε να το πει: ότι δηλαδή η επίθεση μπορεί να ενορχηστρώθηκε από το τουρκικό κράτος.

Συγκεκριμένα, ο Ουμέρ,  παραχώρησε συνέντευξη στη Βουλγαρική Δημόσια Ραδιοφωνία, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της BNR, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Δεν έχει υπάρξει επίθεση τέτοιας κλίμακας από το 2015. Δεν λείπουν οι αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι αυτό που έγινε μπορεί να έχει ενορχηστρωθεί από το κράτος για να προκαλέσει φόβο. Πριν από τις εκλογές, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το δίλημμα της επιλογής μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Θα ήταν εικασία να εκφράσουμε άποψη σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από την επίθεση».

Υπογράμμισε δε ότι «ένας συνασπισμός έξι κομμάτων αντιστέκεται στον Erdogan και είναι έτοιμος να δώσει μια μάχη ζωής και θανάτου, και αυτό τον ανησυχεί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αυτός ο συνασπισμός προηγείται και μάλιστα με διαφορά δέκα μονάδων».

Η εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν

Αναλυτές εκτιμούν πως το τραγικό συμβάν της Κυριακής θα αξιοποιηθεί στο έπακρο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να εμφανιστεί ως «σκληρός διώκτης της τρομοκρατίας» και «μοναδικός σωτήρας» της Τουρκίας ενόψει και των κρίσιμων…