Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από τις πρόωρες κάλπες – Η στρατηγική του Αλ. Τσίπρα για να πιέσει την κυβέρνηση

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν αποκλείουν και τις εκλογές για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει» είναι η μόνιμη επωδός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυρίαρχη είναι η εκτίμηση πως βρισκόμαστε μπροστά στην απαρχή σημαντικών πολιτικών γεγονότων που θα αλλάξουν τόσο το πολιτικό τοπίο όσο και τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίαρχη είναι η άποψη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί συντριπτικό πολιτικό χτύπημα με τη συγκεκριμένη υπόθεση και δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν ότι η πολιτική κίνηση που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι η προκήρυξη των εκλογών, για τις οποίες και ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης – Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν

Μονοδρομος

Μάλιστα, δεν παραλείπουν να βάλουν στην πολιτική τους εξίσωση και τις πληροφορίες για τις παρασκηνιακές κινήσεις στο κυβερνών κόμμα και κυρίως την έντονη ενόχληση, οργή και προβληματισμό πολλών βουλευτών, κυρίως καραμανλικών, για το  σκάνδαλο των υποκλοπών. Προφανώς δεν αναμένουν κινήσεις ανατροπής εκ των έσω του κ. Μητσοτάκη, αλλά θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της αδυναμίας διαχείρισής της αποτελεσματικά δεν έχει άλλη επιλογή από την προκήρυξη των εκλογών.

Και δεν αποκλείουν αυτό να γίνει, στην προσπάθειά του να ελέγξει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις εσωκομματικές διεργασίες για να μην τον ξεπεράσουν τα γεγονότα, είτε αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο είτε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Στην επικείμενη «μονομαχία» στο Κοινοβούλιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε συνεχή επικοινωνία με όλα τα κεντρικά στελέχη, όπως π.χ. τον Μιχάλη Καλογήρου, την Ολγα Γεροβασίλη, τον Νίκο Βούτση, τον…