Επίθεση κατά Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη υποστηρίζοντας ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιοι όροι είναι αποδεκτοί για τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ ήταν να στηρίξει το Κίεβο.

Ο Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τον Πούτιν πως στόχος του είναι «να αφήσει την Ουκρανία κρύα και σκοτεινή αυτόν τον χειμώνα». Αναφερόμενος επίσης στην αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα είπε ότι καταδεικνύει το «απίστευτο θάρρος» των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν σημαντικές ικανότητες, καθώς και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και η Ρωσία έχει επιδείξει την προθυμία να υποστεί σημαντικές απώλειες. Έχουν επίσης επιδείξει ακραία βαρβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Στόχος του Πούτιν είναι να αφήσει την Ουκρανία κρύα και σκοτεινά αυτόν τον χειμώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr