Τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα των υποκλοπών που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA». για το νέο νομοσχέδιο για τις υποκλοπές, μετά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για το νέο νομοσχέδιο σε διαβούλευση, σχετικά με τις υποκλοπές.

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ η αλλαγή του νόμου για τις υποκλοπές – Ανοιχτές οι πόρτες συνεργασίας

«Η ελληνική οικονομία πάει πολύ διαφορετικά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, εξακολουθεί να έχει υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ευρωπαϊκής επιτροπής, επομένως περιμένουμε αυτή την εξέλιξη η οποία είναι πολύ θετική», σχολίασε αρχικά ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα των υποκλοπών που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό.

«Καταρχάς, την καθημερινότητα του πολίτη δεν μπορεί να την επισκιάσει κάτι άλλο, γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όταν για παράδειγμα πηγαίνει στην αντλία να βάλει βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης ή όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ. Άρα, δεν μπορεί να επισκιάσει την καθημερινότητά του κάποιο άλλο ζήτημα, όσο αυτό. Όσον αφορά στο πολιτικό κλίμα, αυτό έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Εμείς κάνουμε θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε εκεί που υπάρχουν ζητήματα και κάποιος μπορεί να βλέπει σκιές ή ότι δεν υπάρχουν επαρκή θεσμικά αντίβαρα. Τώρα, η τριετία, από ό,τι αντιλαμβάνομαι σύμφωνα με τους 4 πυλώνες που υπάρχουν στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες, είναι κάτι που υπάρχει σε άλλες χώρες, επομένως ίσως αυτό να πρυτάνευσε στην επιλογή της τριετίας. Μέσα σε όλο το διάστημα της 3τίας ο κ. Ανδρουλάκης υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσής του. Δεν πρέπει να υποσκάπτεται η ανάγκη να διερευνάται μία υπόθεση, εφόσον έχει κριθεί ότι είναι απαραίτητη η διερεύνησή της από την ΕΥΠ. Υπάρχουν στάδια μέχρι να φτάσουμε εκεί. Στη δημόσια διαβούλευση που είναι μέχρι τις 22 Νοεμβρίου ή στη Βουλή όταν έρθει το νομοθέτημα, εάν υπάρχει ζήτημα με την 3ετία, θα συζητηθεί. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πρυτάνευσε αυτή η επιλογή γιατί υπάρχει ένα προηγούμενο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε.

«Στο νέο…