«Κακά τα ψέμματα, η περιφερειακή ανάπτυξη ειδικά στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας έχει υπάρξει διαχρονικά μια αλληλουχία χαμένων ευκαιριών»

Με αφορμές την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χτεσινά εγκαίνια για την επένδυση στο Ελληνικό και τη σημερινή περιοδεία του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη σημασία ενός κράτους που σέβεται και νοιάζεται τον πολίτη, όπου και αν ζει αυτός.

Νέα στρατηγική για την «ορεινότητα»

«Από τις πολιτικές που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στην κυβέρνηση, αυτές που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι εκείνες που ενώνουν την Ελλάδα και θέτουν τα θεμέλια για να πάψουν να υπάρχουν πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Όραμα μας είναι, είτε κάποιος ζει στις κορφές των Αγράφων, είτε στη μεγαλύτερη παραλιακή αστική ανάπλαση της Μεσογείου να αισθάνεται και να πιστεύει πως έχει απέναντι του ένα κράτος που τον σέβεται και τον νοιάζεται», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος, εν συνεχεία, αναφέρεται διεξοδικά στην κυβερνητική επίσκεψη στα Άγραφα.

  • Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα – Προτεραιότητα να αποτραπεί η δημογραφική γήρανση στα ορεινά χωριά

«Μια τέτοια πολιτική εγκαινιάσαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ανθηρό του δήμου Αργιθέας, στα μαγευτικά Άγραφα, που γίνεται η αφετηρία μιας νέας στρατηγικής για την ορεινότητα στη χώρα μας.

Αλληλουχία χαμένων ευκαιριών

»Κακά τα ψέμματα, η περιφερειακή ανάπτυξη ειδικά στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας έχει υπάρξει διαχρονικά μια αλληλουχία χαμένων ευκαιριών παρά τα σημαντικά κονδύλια που έχουν διατεθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Έλειψε το πνεύμα συνεργασίας, το όραμα, η σοβαρή τεχνοκρατική προετοιμασία για την υποβολή και χρηματοδότηση ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων που θα βγάζουν από την απομόνωση αυτές τις περιοχές».

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος τονίζει ότι, «πέντε μήνες μετά από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους των 38 ορεινών δήμων της χώρας μας, αυτό το έλλειμμα επιτέλους θεραπεύεται με το πρώτο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 90 εκατ. ευρώ που φέρει την…