Νέο σκάνδαλο μεγατόνων στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων κατηγορείται στην Αργεντινή ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνκο. 

Τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή μετέδωσαν ηχογραφήσεις από υποκλοπές της αστυνομίας στην οποία οι εισαγγελείς λένε ότι ακούγεται ο τενόρος να σχεδιάζει σεξουαλική συνεύρεση που οργανώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους στο Buenos Aires Yoga School, και συνελήφθησαν 19 άτομα, όπως αναφέρει το axios.com, καθώς αποτελούσε βιτρίνα για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Τις τελευταίες ώρες, έχουν κατασχεθεί 37 ακίνητα, 13 αυτοκίνητα και έχουν δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία. 

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα που ο 84χρονος απασχολεί τις αρχές καθώς από το 2019 πάνω από 20 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον τενόρο για ανάρμοστη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να αποχωρήσει από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή της LA Opera στην Καλιφόρνια.

Πηγή: skai.gr