Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε τον βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να προσκληθεί στην Βουλή ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με στόχο να συζητηθεί εξ ολοκλήρου η εθνική στρατηγική για την παιδική προστασία και να αποφασιστεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο πρόληψης, ευαισθητοποίησης και προστασίας από την παιδική κακοποίηση.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Βοηθό Συνήγορο του πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελούνταν από τον επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο και υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης Νάντια Γιαννακοπούλου, τον κοινοβουλευτικό υπεύθυνο Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη και τη γραμματέα του τομέα Πρόνοιας, Έφη Μπέκου.

Διαβάστε επίσης: Προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα – Τι είναι ο «Κανόνας των Εσωρούχων»

Επιστροφή στην οικογένεια, υπό προϋποθέσεις – Αποφυγή ιδρυματοποίησης

Κατά την συζήτηση με την βοηθό Συνήγορο για τα δικαιώματα του παιδιού κ. Κουφονικολάκου και τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ποττάκη, εκφράστηκε η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη πολιτική, με σταθερούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, ποιοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικό έλεγχο, μακριά από λογικές ιδρυματισμού, παρωχημένης φιλανθρωπίας και στιγματισμού.

Με οδηγό τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με κατεύθυνση την πρόληψη και τη στήριξη των οικογενειών που βιώνουν διάφορες κρίσεις οικονομικού – κοινωνικού αποκλεισμού και την αποφυγή κάθε μορφής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.

Τονίστηκε η ανάγκη της επιστροφής των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον, μέσα από την αποφυγή εγκλεισμού, μετά από συνεργασία κοινωνικών και δικαστικών αρχών, με αυστηρές προδιαγραφές, ελέγχους και πρωτοκόλλα σε κεντρικό, περιφερικό και τοπικό επίπεδο.

Μια τέτοια πολιτική, που βρίσκεται και στον πυρήνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, προφανώς δεν εξαντλείται σε επικοινωνιακή διαχείριση τραγικών γεγονότων, όπως το πρόσφατο με την πολλαπλή κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού – σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – γεγονός που δεν προσφέρεται…