Βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικρίνει με δήλωσή του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τους πανηγυρισμούς από την έξοδο της ενισχυμένης εποπτείας.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

«Η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία δείχνει ότι είναι εθνική ανάγκη για αλλαγή παραδείγματος», επισημαίνει κι αναφέρει ότι πανηγυρίζουν «χωρίς έστω ένα ίχνος αυτοκριτικής για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του 2004-2009,που όχι μόνο προκάλεσε τον διπλασιασμό του χρέους, αλλά και εξαπάτησε τόσο την ΕΕ όσο και τον Ελληνικό λαό για το τεράστιο έλλειμμα, καταρρακώνοντας το κύρος της χώρας μας διεθνώς».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Εξεταστική Επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Αναλυτικά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι θα ήταν κατανοητοί οι πανηγυρισμοί άν είχε βάλει πλάτη ως αξιωματική αντιπολίτευση αντί να επενδύει στο λαϊκισμό. «Θα τους καταλάβαινα, αν η δίψα για εξουσία δεν άφηνε ανολοκλήρωτα δύο μνημόνια για να οδηγηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αχρείαστο, τρίτο μνημόνιο. Θα τους καταλάβαινα, αν δεν ενορχήστρωνε την πολιτική καταδίωξη ενός λειτουργού -του Ανδρέα Γεωργίου…Θα τους καταλάβαινα τέλος, αν είχαν διδαχθεί από τα μαθήματα της κρίσης και είχαν αλλάξει συμπεριφορά, δείχνοντας μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση της εξουσίας.

Αν

»Αν αγωνίζονταν για την διαφάνεια αντί να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αν υπηρετούσαν την εμβάθυνση των θεσμών λογοδοσίας, ελέγχου αλλά και δημοκρατικής διαβούλευσης σε ό,τι αφορά το βιος, τα χρήματα, τους πόρους του Ελληνικού λαού. Αν διαχειρίζονταν τα τεράστια ποσά από την ΕΕ για την ανάκαμψη, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή εποχή και με διαφάνεια αντί για αναθέσεις προς ημετέρους», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Εθνική…