Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στη σελίδα της ΕΟΚ, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την περηφάνια της Εθνικής αλλά και για τα μετάλλια

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη σελίδα της ΕΟΚ, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τους στόχους του στη διοργάνωση, αλλά και για το ενδεχόμενο ενός μεταλλίου.

Η εθνική Ελλάδας ξεκίνησε χθες (1/8) την προετοιμασία της ενόψει του Eurobasket 2022, καθώς έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας με κάποιες απουσίες (Γιάννης, Θανάσης και Ντόρσεϊ, λόγω της συμφωνίας FIBA – NBA για λιγότερο χρόνο συμμετοχής των NBAερς στην προετοιμασία).

Για την αρχή λοιπόν της «επίσημης αγαπημένης» μίλησε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για την τεράστια τιμή και υπερηφάνεια που νιώθει ένας αθλητής όταν φορά το εθνόσημο.

Ακόμα, τόνισε πως θα είναι ικανοποιημένος αν γυρίσει γνωρίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του έδωσαν το 100%, ενώ θα ήταν τρισευτυχισμένος με ένα μετάλλιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Παπαγιάννη:

-Μετά από ξεκούραση ενός μήνα και πάλι εδώ. Τελικά τι είναι εθνική ομάδα για σένα;
«Η εθνική ομάδα είναι η μεγαλύτερη περηφάνια για έναν αθλητή, όσο κλισέ και αν ακούγεται για κάποιους. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να αρνηθεί να παίξει με το συγκρότημα της χώρας του. Είναι η ύψιστη τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου».

-Η προετοιμασία άρχισε, αλλά τα φιλικά είναι πολύ κοντά. Πόσο σημαντικά είναι παιχνίδια σαν αυτά με την Ισπανία την ερχόμενη εβδομάδα;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα φιλικά. Θα δούμε σε τι στάδιο βρισκόμαστε αντιμετωπίζοντας δυνατές ομάδες και θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για να τα χρησιμοποιήσουμε ενόψει τόσο των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 όσο και για το Ευρωμπάσκετ».

-Και υποθέτω πως η παρουσία του κόσμου είναι για σας ένα έξτρα κίνητρο:
«Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας δώσει ώθηση. Αν γίνεται να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, ακόμη καλύτερα. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος ο Αύγουστος, αλλά πιστεύω πως οι φίλοι του μπάσκετ και της εθνικής ομάδας θα είναι δίπλα μας, τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα παιχνίδια».

-Με τι θα είναι ευχαριστημένος ο Γιώργος Παπαγιάννης εκεί λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου από την παρουσία της…