Ντμίτρο Κουλέμπα και Νίκος Δένδιας υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Σε καταφύγιο του Κιέβου συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ανδρών ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες. Αμέσως κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο όπου και συνέχισαν τη συζήτησή τους.

Πλήρης αλληλεγγύη

Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου μέσα από το καταφύγιο, με το Νίκο Δένδια να τονίζει ότι οι επιθέσεις σε αμάχους συντιστούν εγκλήματα πολέμου και εξέφρασε εκ νέου την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

  • Διαβάστε επίσης Το Ισραήλ δεν θα δώσει όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας
  • Διαβάστε επίσης Ήρθαν τα πρώτα έξι Marder από Γερμανία – 40 τεθωρακισμένα TOMA BMP-1 στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

«Η πόλη (σ.σ. Κίεβο) και η υπόλοιπη χώρα γίνονται καθημερινά στόχος βίαιων επιθέσεων. Με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων άοπλων, αθώων ανθρώπων. Η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις, με τον σαφέστερο τρόπο. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Είμαι εδώ σήμερα για να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στην ουκρανική κυβέρνηση και το γενναίου ουκρανικού λαού.

»Για την Ελλάδα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των λαών είναι το ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από την πρώτη μέρα καταδικάσαμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Βαθιά δεσμευμένη

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας «μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη…