Για «απαράδεκτο γεγονός» κάνει λόγο η Άγκυρα με αφορμή τη διαγραφή του tweet από το ΝΑΤΟ με τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή, για το οποίο είχε εκδώσει και διάβημα η Αθήνα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τη Συμμαχία πως «παραδόθηκε στην εγωιστική και κακομαθημένη συμπεριφορά άλλου μέλους του ΝΑΤΟ».

«Η επίσημη ονομασία που δόθηκε στις 30 Αυγούστου από τη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ”Ημέρα της Νίκης και Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”. Αυτή είναι η βούληση του έθνους μας και δεν μπορεί να αλλάξει. Είτε γράφεται η Ημέρα της Νίκης είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε τη νίκη το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Άγκυρα επαναφέρει το αφήγημα με το «κλείδωμα» τουρκικού F-16 από ελληνικά ραντάρ και κάνει επίθεση στη χώρα μας λέγοντας ότι έχει πλήξει πολύ την ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Συμμαχική Διοίκηση Εδάφους του ΝΑΤΟ (LANDCOM) αφαίρεσε την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με τρόπο που δείχνει ότι παραδόθηκε στην εγωιστική και κακομαθημένη συμπεριφορά άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Η επίσημη ονομασία που δόθηκε στις 30 Αυγούστου από τη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι «Ημέρα της Νίκης και Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτή είναι η βούληση του έθνους μας και δεν μπορεί να αλλάξει.

Η διαγραφή της αναφοράς στην Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελεί πρόβλημα εδώ και χρόνια και δεν έχει αντιρρήσεις, αυτή τη φορά, στο αβάσιμο αίτημα μιας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει τις αποστολές του ΝΑΤΟ βάζοντας κλειδαριές ραντάρ στις αεροπλάνα, έχει πλήξει πολύ την εταιρική ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ.

– Είτε γράφεται η Ημέρα της Νίκης είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε τη νίκη το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει.

– Η συνεργασία και το…