Σύμφωνα με έρευνες ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν κάποιους μύθους γύρω από το sex είναι υψηλός, ακόμα και αν η ενημέρωση στα σεξουαλικά θέματα έχει γίνει εύκολη και προσβάσιμη.

Μύθος 1ος: Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης

Με τα χρόνια να περνάνε, είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι μαζί με τις μέρες απομακρύνεται και η στυτική ευκολία. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία όσο μεγαλώνει, μα η ηλικία δεν είναι ο λόγος.

Η σεξολόγος Ness Cooper, αναφέρει σε άρθρο του Metro.co.uk: «Σχεδόν το 70% των αντρών θα εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι τα 70 τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να το θεωρήσει ένας άντρας φυσιολογικό, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να παρουσιάσει δυσλειτουργία ένα άτομο. Φυσικά οι λόγοι αυτοί μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.»

«Όποιος αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης θα πρέπει να επισκεφτεί ένα γιατρό για να ανακαλύψει την αιτία.

Μόλις βρεθεί η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είτε αυτή είναι ψυχολογική, σωματική ή συνδυασμός και των δύο, θα πρέπει να βρεθούν μέθοδοι θεραπείας που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων», συμβουλεύει η Cooper.

Μύθος 2ος: Το sex δεν πρέπει να είναι επώδυνο για τις γυναίκες εάν τις ελκύει ο σύντροφός τους

Αν είσαι γυναίκα γνωρίζεις ότι οι περισσότερες, ακόμα και στη σεξουαλική επαφή, λειτουργούν περισσότερο με βάση το μυαλό τους. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει στη θεωρία ότι αν έχεις επώδυνες σεξουαλικές επαφές θα λύσεις το πρόβλημα με κάποιο σύντροφο που σε έλκυει πραγματικά. «Το να έλκεσαι από το σύντροφό σου δε σημαίνει ότι δε θα πονάς κατά τη διάρκεια της διείσδυσης », εξηγεί η Cooper.

«Αν σε ελκύει ο σύντροφός σου, μπορεί να σημαίνει ότι διεγείρεσαι ευκολότερα όταν τον σκέφτεσαι ή όταν είσαι μαζί του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερης κολπικής λίπανσης φυσικά, αλλά μπορεί να μην απαλύνει τον πόνο που σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή».

Μύθος 3ος: Μπορείς να καταλάβεις μόνος σου αν έχεις κολλήσει ΣΜΝ

«Μερικές φορές τα ΣΜΝ μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, λόγω του χρόνου επώασης, πριν γίνουν πραγματικά ενεργά στο σώμα.» αναφέρει η ειδικός.

Ακόμη και όταν ένα ΣΜΝ είναι ενεργό και εμφανίζεται στα αποτελέσματα των…