Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Απάντηση στο νέο κρεσέντο προκλητικότητας του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε: «Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με μυθεύματα»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που περιγράφει το πλαίσιο που θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά και με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τον οδικό χάρτη και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές. Προέβη στον απολογισμό του πλούσιου κυβερνητικού έργου και εξήγησε στους πολίτες, πώς η Ελλάδα θα περάσει μέσα από την τρικυμία των μεγάλων παγκόσμιων κρίσεων», ανέφερε.

  • Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα: Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά – Οι δικαιούχοι

«Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν είναι στις προθέσεις του καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο εάν συμφωνούσε σ’ αυτό ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία που το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά. Η σταθερότητα και η σιγουριά», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το τρίπτυχο που διασφαλίζει την κοινωνία και την πατρίδα: συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα. «Απέδειξε πως ό,τι είπαμε το κάναμε, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε το 2019 και αναφέροντας βασικά στοιχεία του έργου μας που έγιναν σε όλους τους τομείς. Επισήμανε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύει ολόκληρη η Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η σταθερότητα είναι εθνική αναγκαιότητα».

Το δίλημμα των εκλογών

Είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα των εκλογών που θα γίνουν το 2023, το…