Διευκρινήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση.

Για θέματα που άπτονται της οικονομίας και των μέτρων στήριξης, αλλά και την συζήτηση που έχει ανοίξει, με όσα είπε την Δευτέρα ο Μάκης Βορίδης στην ίδια εκπομπή, σχετικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, μίλησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση, μιλώντας για πρωτόγνωρη κατάσταση.

  • Διαβάστε επίσης: Ενέργεια: Κλιμακωτή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Για συνεργασίες

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές που ανέκυψαν και κατά την περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε σε άβυσσο, χάος και χάσμα σε κεφαλαιώδη ζητήματα που χωρίζει την ΝΔ με κόμματα όπως η Ελληνική Λύση.

Σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Όμως, αν ο ελληνικός λαός διαμορφώσει με την ψήφο του ένα σκηνικό…».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αρκετές φορές πως «κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα που μιλάμε ότι η ΝΔ είναι εκτός τροχιάς αυτοδυναμίας», συμπληρώνοντας πάντως ότι «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν» και προσθέτοντας ότι «με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς. Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συναντίληψη σε πολλά πράγματα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι ευχάριστο πως και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε και αναγνωρίζει ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται Κυβέρνηση.

  • Διαβάστε επίσης: Οι απαντήσεις Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη για κυβέρνηση «τερατογένεση» – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Επεσήμανε όμως ότι «ένα θέμα είναι τι μπορεί να χρειάζεται και ένα άλλο να προκύπτει μια κυβέρνηση συμπαγής. Αν ο ένας πάει στην ανατολή και ο άλλος στην δύση, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κόσμος όταν πάει να ψηφίσει» και σημείωσε πως «δεν μπορεί να έχουμε επανάληψη αυτών που είχαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών και κυβερνητικούς…