«Σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG» τονίζει ο Γ. Οικονόμου

Έτοιμη για την παραλαβή φορτίου LNG μέσα στον Αύγουστο είναι η νέα πρωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιάννης Οικονόμου «η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου» και επισημαίνει:

«Με σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα και δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG».

Διαβάστε επίσης Σκρέκας: Έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία LNG η Ρεβυθούσα

Στην προχθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου είχε τονίσει σχετικά με τα ζητήματα του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια όπως τυχόν διακοπή των ροών φυσικού αερίου κάνοντας λόγο για δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η ΕΕ στην πιο δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ως εξής:

«Εξαρχής είχαμε επισημάνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα σε όλη την ήπειρό μας, τα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές μας και την αντοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής τους, προοιωνίζονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες  για ολόκληρη την ήπειρό μας. Είναι προφανές ότι κάποιες χώρες θα πληγούν περισσότερο, αλλά είναι βέβαιο ότι οι επιπτώσεις δεν θα αφήσουν καμιά χώρα ανέγγιχτη. Θα αφορούν, άλλωστε, τόσο την επάρκεια όσο και τις τιμές στην  ενέργεια.

»Μπροστά σε αυτή τη δυσμενή προοπτική, οι…