Στα χέρια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων βρίσκεται η μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Μανώλης Βελεγράκης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενεχείρισαν τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλοντας απόπειρα υποκλοπής στο κινητό του τηλέφωνο και, μάλιστα, με το διαβόητο πρόγραμμα Predator.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τις υποκλοπές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ενημερώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα υποκλοπής

«Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator«, δήλωσε στις 26 Ιουλίου ο κ. Ανδρουλάκης, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο.

Όπως τόνισε, «η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον».

Και προσέθεσε: «Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».

Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούν να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

«Μου προκαλεί εντύπωση η αγωνία του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού ενός ευρωβουλευτή, τότε υποψηφίου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και σημερινού προέδρου της παράταξης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια ομιλίας του…