«Πυρά» κατά της Δύσης εκτόξευσε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Τουρκία να ανοίγει συνεχώς καινούργια μέτωπα εξαπολύοντας επιθέσεις τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου, της Γαλλίας αλλά και των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης στόχος του Τούρκου προέδρου έγινε η Γαλλία ο οποίος εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον της κατηγορώντας την ότι έχει στηρίξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ενώ μίλησε και για την εταιρεία Lafarge.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο συνέδριο Επικοινωνίας των χωρών μελών Ισλαμικής Συνεργασίας ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Όταν είπα πώς ο γίγαντας του τσιμέντου που ονομάζεται Lafarge υποστήριζε τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία και είχε ρίξει μπετόν, οι Γάλλοι δεν το κατάλαβαν. Το είπα και στον Μακρόν. Στο γαλλικό κοινοβούλιο ζήτησαν από τον Μακρόν να λογοδοτήσει. Έχει γίνει το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα της Γαλλίας αυτή τη στιγμή. Αυτό το  ψέμα δεν πέτυχε . Η Lafarge αναδείχθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς υποστήριξης της τρομοκρατίας. Αυτοί οι οργανισμοί υποστηρίζονται. Όσοι μας μιλούν για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζουν να τα προστατεύουν κρυμμένοι πίσω από ανόητες δικαιολογίες. Οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται. Η ελευθερία της λατρείας περιορίζεται από φασιστικούς κανονισμούς. Οι παρεμβάσεις στη μαντίλα και τα γένια επιχειρείται να γίνουν κανονικότητα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως δεν μπορεί να αγνοήσει τις επιθέσεις που γίνονται κατά του μουσουλμανικού κόσμου.  «Ως Τουρκία, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε πιο σθεναρά την παλαιστινιακή υπόθεση. Πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα τη στέρηση δικαιωμάτων στον κόσμο. Από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις επιθέσεις χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας» δήλωσε κατά την ομιλία του στο συνέδριο.

Επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ

Νωρίτερα σήμερα, η…