Τι μπορεί ακόμα και να σας φοβίσει, είναι καλύτερο να το επισκεφθείτε με άδειο στομάχι και ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να το επισκεφθείτε; Ο λόγος για το Παρασιτολογικό Μουσείο Μεγκούρο (Meguro) του Τόκιο. Ο αμερικανός μεγιστάνας και ιδρυτής της Microsoft διηγείται τις εντυπώσεις του: 

«Kαλώς ήρθατε στα παράξενα, ανατριχιαστικά και ατελείωτα συναρπαστικά εκθέματα στο κορυφαίο μουσείο παρασίτων στον κόσμο. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί να παραλείψετε το μεσημεριανό γεύμα – και πιθανώς να αποφύγετε το σούσι για δείπνο – όταν το επισκεφθείτε. Στο ιδιόμορφο και ατελείωτα συναρπαστικό Παρασιτολογικό Μουσείο Meguro, το οποίο περιηγήθηκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, θα βρείτε εκατοντάδες εκθέσεις που γυρίζουν το στομάχι με ανατριχιαστικά δείγματα παρασίτων. 

»Μερικά από τα πιο παράξενα έχουν κατοικήσει μέσα σε σώματα ψαριών, χελωνών, χοίρων και άλλων ζώων. Αλλά μακράν τα πιο φρικτά δείγματα είναι τα παράσιτα που έχουν επιλέξει τους ανθρώπους ως ξενιστές τους. Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η μεγαλύτερη ταινία στον κόσμο. Το 1986, αυτό το παράσιτο με μήκος λάστιχου κήπου ανακαλύφθηκε να ζει στο λεπτό έντερο ενός Ιάπωνα. Είχε δειπνήσει με ένα κομμάτι ωμό σολομό που είχε μολυνθεί με ένα αυγό ταινίας μικρότερο από έναν κόκκο ρυζιού. Τους επόμενους τρεις μήνες μεγάλωνε και μεγάλωνε μέχρι που έφτασε τα 29 πόδια μήκος! (Εάν είστε ακόλουθος στον λογαριασμό μου στο Instagram, μπορεί να έχετε πάρει μια γεύση από αυτό το εντυπωσιακό δείγμα:)

»Ο άνθρωπος που αφαίρεσε την ταινία από αυτόν τον άτυχο ασθενή ήταν ο Δρ Satoru Καμεγκάι, ο ιδρυτής του Παρασιτολογικού Μουσείου Μεγκούρο. Ιατρός, ο Δρ Καμεγκάι άρχισε να ασκεί την ιατρική μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την εποχή εκείνη τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας ήταν κατεστραμμένα και πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ιαπωνία υπέφεραν από παρασιτικές ασθένειες. Ο Δρ Καμεγκάι γοητεύτηκε από τον παράξενο κόσμο των παρασίτων και άρχισε να τα συλλέγει από τους ασθενείς του. Το 1953, άνοιξε ένα μικρό μουσείο για να παρουσιάσει τα ευρήματά…