Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό προσανατολισμό για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τους δύο άνδρες να συζητούν τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις από κοινού πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με την Ομοσπονδία για την επίλυσή τους.

Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Τσέφεριν ότι η Ελλάδα «ξεκάθαρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: Η Νιούκαστλ πυροδοτεί «βόμβα» 70 εκατομμυρίων με Ίσακ!

Σημείωσε, επίσης, ότι «στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει».

«Έχουμε τη στήριξή σας, έχουμε τον σωστό προσανατολισμό και την καθοδήγηση και θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο κ. Τσέφεριν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από ορισμένους μεγάλους συλλόγους και ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Μαξίμου, εκτός από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFΑ, ήταν και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.