Νέο επεισόδιο προκάλεσαν οι Τούρκοι μέσα στη νεκρή ζώνη του Γερόλακκου, στην Κύπρο, απειλώντας ακόμα και με μαχαίρι ελληνοκύπριο γεωργό.

Νέο επεισόδιο παρενόχλησης ελληνοκύπριου γεωργού, εντός της νεκρής ζώνης, παρά τον Γερόλακκο, σημειώθηκε το πρωί χθες Κυριακή στην Κύπρο (φωτογραφία, επάνω, από philenews.com).

Απειλή με μαχαίρι

Ο γεωργός αντελήφθη δύο άτομα να έρχονται από τα κατεχόμενα προς το μέρος του πετώντας πέτρες και ζητώντας του ν’ απομακρυνθεί από την περιοχή.

Δείτε ακόμα – Το θέμα της ΑΟΖ στη συνάντηση Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο ίδιος κινήθηκε προς το μέρος τους ώστε να ζητήσει εξηγήσεις, μ’ έναν εκ των δύο να προτάσσει μαχαίρι και να συνεχίζει τις απειλές.

Ο Νικόλας Χατζησοφοκλέους, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Γερόλακκου, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε η ειρηνευτική δύναμη, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο.

Ωστόσο, τα δύο άτομα τα οποία προκάλεσαν το επεισόδιο, είχαν ήδη επιστρέψει στα κατεχόμενα.

Παράπονο προς τον ΟΗΕ

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ένας εκ των δύο δραστών επέστρεψε στο σημείο με τη συνοδεία Τούρκου στρατιώτη και υποστήριξε πως το περιστατικό οφείλεται σε παρεξήγηση.

Ο κ. Χατζησοφοκλέους ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει επίσημο παράπονο για το συμβάν προς τα Ηνωμένα Εθνη.

Και στη Δένεια

Επεισόδιο προκλήθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και στη νεκρή ζώνη της Δένειας, με τούρκους στρατιώτες να παρενοχλούν ελληνοκύπριους γεωργούς και μάλιστα μετά την εγκατάσταση νέου φυλακίου από το κατοχικό καθεστώς.

Πηγή: philenews.com