Πιο επίκαιρο από ποτέ το όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης, δήλωσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Για επικείμενη κοκορομαχία ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στη συζήτηση για τις υποκλοπές στην Ολομέλεια την Παρασκευή.

Για τα μάτια του κόσμου

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αυτή θα είναι μια συζήτηση «για τα μάτια του κόσμου», η οποία «δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε απαντήσεις». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επέμεινε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όταν «θα έρθουν οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο, αυτοί που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βάλει στο κάδρο, για να απολογηθούν και να μάθουμε τι έγινε».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Η υπόθεση Ανδρουλάκη και οι συνακροάσεις στον Περισσό – Τι λένε τα κόμματα για την εξεταστική του ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 fm ότι «αυτό που ζητήσαμε, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στη Διάσκεψη ήταν να συνεδριάσει την Τετάρτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να έρθουν όλοι, ο κ. Κοντολέων, ο κ. Ράμμος, ο κ. Δεμίρης, ο κ. Δημητριάδης και η εισαγγελέας που είναι αρμόδια για την ΕΥΠ προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Σε αυτό το αίτημά μας συμφώνησαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου πλην της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετέχω στη Διάσκεψη των Προέδρων τα τελευταία τρία χρόνια και έχω να παρατηρήσω ότι είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται απόλυτα απομονωμένη μέσα σε αυτήν».

Η ΝΔ έχει στοιχεία και κάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Σε ότι αφορά την αναδρομικότητα και διεύρυνση της έρευνας από την εξεταστική επιτροπή και πέραν της παρακολούθησης Ανδρουλάκη που ζητείται ρητά στην πρόταση που κατέθεσε χτες το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε:

«Εμείς έχουμε ζητήσει να διερευνηθεί το θέμα του ΚΚΕ, το έχουμε αναφέρει στο αίτημά μας. Επιπλέον, όπως έχουμε ήδη τονίσει, αν η κυβέρνηση έχει στοιχεία για το παρελθόν πρέπει να τα φέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αν έχει τα απαραίτητα τεκμήρια είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε οτιδήποτε. Όμως αναρωτιέμαι, η Νέα Δημοκρατία έχει τόσα χρόνια στη διάθεσή της στοιχεία που καίνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον…