«Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων, για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι»

Από το βήμα της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά τη παρέμβασή του στη συζήτηση για τη τροπολογία που αφορά το καλάθι του νοικοκυριού, χαρακτήρισε το θέμα που ανέκυψε με τον διαγραφέντα βουλευτή, Ανδρέα Πάτση ως μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Πλήρως εκτεθειμένη η κυβέρνηση

«Η στάση και η πρακτική του κ. Πάτση είναι πολιτικά απαράδεκτη και βαθιά ανήθικη και η κυβέρνηση είναι πλήρως εκτεθειμένη. Ήταν μια πρακτική που ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

  • Διαβάστε επίσης Γεροβασίλη για Πάτση: Του έχει ζητηθεί τρεις φορές να δώσει εξηγήσεις για θέματα με το Πόθεν Έσχες του

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στο μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία η υπόθεση Πάτση, τονίζοντας: «Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι μπορεί να συγκαλύψει την υπόθεση, κάνει μεγάλο λάθος. Γιατί αυτή η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρχει για πάντα προκειμένου να προστατεύει ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση και ενδεχομένως και άλλους ημετέρους που έχουν κάνει τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές, τέτοιες συμπεριφορές».

Μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο, αναφερόμενος στην ανάθεση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ προς τον κ. Πάτση για να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες και συμβουλές.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαιοειδών, τη στιγμή που το πετρέλαιο κίνησης στην Ελλάδα έχει ανέβει κατά 38% σε ένα χρόνο, ενώ στην Ευρώπη κατά 9% μόνον.

Αισχροκέρδεια

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στην ακρίβεια που τροφοδοτείται από την αισχροκέρδεια, λέγοντας: «Έναν χρόνο πριν, ο αρμόδιος υπουργός έκανε συνάντηση με εκπροσώπους σούπερ-μάρκετ, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές….