Δύο νέα κρούσματα διαγνώσθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, δηλαδή από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως και σήμερα 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας φέτος καταγράφηκαν 30 θάνατοι.

Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ακόμη πέντε σε απλές κλίνες νοσοκομείων.

Από την αρχή της περιόδου καταγραφής των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και μέχρι τις 25 Οκτωβρίου έχουν διαγνωστεί συνολικά 284 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης, εκ των οποίων τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό (100) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Όσον αφορά τους θανάτους έχουν καταγραφεί συνολικά 30 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία  θανόντων= 84 έτη). Πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας , άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας.

Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Ιός

Πηγή: skai.gr