Ανακοινώθηκε η απόφαση οριστικής ένταξης του έργου ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα στα Ιωάννινα, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σύντομα η δημοπράτηση του.

Η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα αποτελεί μία μεγάλης κλίμακας παρέμβαση για τα Ιωάννινα. Ο Δήμος «δηλώνει» έτοιμος ώστε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων:

«Με πολύ χαρά συνεργαστήκαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό που έχει την ευθύνη για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα για τον τόπο, ανοίγει προοπτικές για την επόμενη μέρα και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε αναλυτικά για τα έργα του Δήμου και τον ευχαριστώ για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε» ανέφερε στη δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα Ιωάννινα, έκανε γνωστό ότι υπογράφηκε η ένταξη ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα με προϋπολογισμό εννέα εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά το πρόγραμμα για τις έξυπνες πόλεις με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά επίσης το έργο προσβασιμότητας στο Κάστρο με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ είναι σε πολύ καλή σειρά και αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες το έργο για την οδική ασφάλεια που είχε υποβάλλει ο Δήμος με προϋπολογισμό τέσσερα περίπου εκατομμύρια για την αναβάθμιση του δικτύου εντός της πόλης των Ιωαννίνων.

«Η λογική είναι τα έργα αυτά να έχουν προκηρυχθεί ως το τέλος του έτους ή το αργότερο στο πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς ώστε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.