Ψηλά έχουν θέσει τον πήχη της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου οι τοπικοί φορείς, καθώς με βάση τη δυναμική που αναπτύσσεται, αλλά και τη νέα στρατηγική που διαμορφώνουν, η περιφέρεια είναι εφικτό τα προσεχή χρόνια να βρεθεί στην κορυφή της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, όπως εκτιμούν. Με αιχμή του δόρατος την απαράμιλλή γαστρονομία του τόπου, η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός συνθέτουν μία παλέτα επιλογών που μπορούν να οδηγήσουν τον επισκέπτη σε αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες. Τα βότανα, το λάδι, το κρασί, το μέλι, η τρούφα, τα τυριά, τα φρούτα, τα λαχανικά στον τόπο τους, αποτελούν τα οχήματα για ένα ονειρικό ταξίδι στην πελοποννησιακή γη, που συνδυάζει με μαγικό τρόπο τα χωριά, τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες, όπου φιλοξενούνται το 60% των μύθων και των μνημείων της ελληνικής αρχαιότητας.

Ειδικότερα, στο παράλιο ‘Αστρος της Αρκαδίας, 3η στάση του 1ου Peloponnese Food Stories – «Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 26 Αυγούστου, δόθηκε η αφορμή να συναντηθούν βασικοί «παίκτες» της πελοποννησιακής αγοράς, παρουσία πλήθους επισκεπτών, προκειμένου να αναδείξουν αυτή τη νέα στρατηγική για την Πελοπόννησο. Υφαίνοντας έτσι ένα νέο γευστικό τουριστικό αφήγημα και συνδυάζοντας όλες τις αρετές του τόπου.

Άστρος Αρκαδίας

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένη στρατηγική για τον τόπο. Είναι βέβαιο ότι τα προσεχή χρόνια η Πελοπόννησος θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάπτυξης της πατρίδος μας. Προσφέρει ένα είδος τουρισμού διαφορετικό. Έναν τουρισμό της οικολογίας, των ανθρώπινων σχέσεων, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού και των τοπικών γεύσεων. Ο σκοπός μας είναι να προβάλουμε αυτόν τον άλλου τύπου τουρισμό. Να προτάξουμε τις γεύσεις και τα αγροτικά μας προϊόντα, καθώς εδώ παράγονται όλα τα αγαθά της μεσογειακής διατροφής. Πέρα από τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός: τη φύση, τη θάλασσα, τα βουνά, τα ποτάμια, στόχος είναι να προβάλουμε την προσπάθεια των ανθρώπων του τόπου, προκειμένου να επιτύχουμε σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η Πελοπόννησος είναι μία περιοχή που τα έχει…