Ο Λευκός Οίκος αναθεώρησε χθες Τρίτη προς τα κάτω κατά 383 δισεκατομμύρια δολάρια την εκτίμησή του για το έλλειμμα του οικονομικού έτους 2022 στα 1,032 τρισεκατομμύρια δολάρια, έναντι της πρόβλεψης του περασμένου Μαρτίου, καθώς τα αυξημένα έσοδα αντισταθμίζουν νέες δαπάνες και τεχνικές επανεκτιμήσεις για τον τομέα της υγείας, αλλά και άλλες δαπάνες.

Η νέα πρόβλεψη του Λευκού Οίκου περιλαμβάνει τις επιπτώσεις στον τομέα των δαπανών από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τότε, που η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2023 τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός νομοσχεδίου για τη χορήγηση αποζημιώσεων (Consolidated Appropriations Act), αλλά και ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού δαπανών, προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία στην απόκρουση της ρωσικής εισβολής.

Οι νέες εκτιμήσεις που ολοκληρώθηκαν στις 9 Ιουνίου δεν περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τότε, συμπεριλαμβανομένου ενός νομοσχεδίου 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή μικροκυκλωμάτων και την επιχορήγηση σχετικών ερευνών, αλλά και ενός νομοθετικού πακέτου αύξησης των φόρων 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως και επενδύσεις στον τομέα της υγείας, αλλά και ενεργειακών επενδύσεων. Ο τελευταίος νόμος αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τα ελλείμματα.

Το μεγαλύτερο μέρος της πρόβλεψης μείωσης του ελλείμματος για το οικονομικό έτος 2022, προέρχεται από μία αύξηση 504 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα, πέραν του επιπέδου της εκτίμησης του Μαρτίου, κυρίως, εξαιτίας των αυξήσεων για την καταβολή μεγαλύτερου φόρου εισοδήματος από την αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση των μισθών. Επίσης, αύξηση καταγράφηκε και στη φορολογία των εταιριών, αλλά και στα έσοδα από το φόρο επιτηδεύματος.

Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 121 δισεκατομμύρια δολάρια από την πρόβλεψη του Μαρτίου, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της νομοθεσίας δαπανών που ψηφίστηκε νωρίς την προηγούμενη χρονιά, αλλά και τις εκτιμώμενες αυξήσεις στα καθαρά κόστη των επιτοκίων, αλλά και στις υψηλότερες δαπάνες στο πλαίσιο του προγράμματος υγείας Medicaid για τους φτωχούς, όπως επίσης και για τα σπουδαστικά δάνεια, αλλά και τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας.

Ο Λευκός Οίκος αναθεώρησε επίσης, προς τα κάτω τις…