Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή ελέγχου στην ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Νέα δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «κανένας αθώος δεν κρύβεται»

Μιλώντας στον «Παραπολιτικά 90.1», ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι στο ζήτημα των υποκλοπών «μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε από το «δεν ξέρουμε τίποτα» στο «μας παρακολουθούσαν»», ενώ έθεσε το ερώτημα «αν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί δεν πάνε στη Δικαιοσύνη; Γιατί δεν κάνουν φύλλο και φτερό την Intellexa και την Krikel;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, παράλληλα, πως «αν είναι όντως θύματα στην κυβέρνηση να δώσουν εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν τα τηλέφωνα όσων παρακολουθούνταν ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης και από την ΕΥΠ».

Σε άλλη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως «είναι ένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό κρύβεται». «Να είναι σίγουρος ότι ούτε το επιχείρημα της άγνοιας, ούτε το ότι για όλα φταίει ο ανιψιός του δεν θα τον σώσουν τον κ. Μητσοτάκη όταν κληθεί να δώσει απαντήσεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ειδικότερα πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιάστηκε άρον – άρον να κλείσει την Εξεταστική στη Βουλή, ενώ είχε προηγηθεί νομική παρέμβαση ώστε η ΑΔΑΕ να μην ενημερώνει τους πολίτες που παρακολουθούνται», ότι «ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ταυτόχρονα στόχοι από την ΕΥΠ και το Predator και ότι το μήνυμα στον Χρήστο Σπίρτζη εστάλη την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση για την ΕΥΠ».

Επιπλέον σημείωσε ότι «μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση καταστρέφει στοιχεία, κρύβει μάρτυρες, κρύβεται πίσω από το απόρρητο, αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Τόνισε ότι «είναι φανερό ότι έχουν κάτι να κρύψουν».

Σχολίασε πως δεν ξέρει τι είναι χειρότερο, «να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ για τα όσα έκαναν οι εκλεκτοί του ή να μην γνωρίζει;» και προσέθεσε ότι «όσο κι αν επικαλείται την άγνοιά του, που δεν τον τιμά, οι αντικειμενικές πολιτικές του ευθύνες υπάρχουν. Δεν γίνεται το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ και Predator να λειτουργούσε εν αγνοία του».

Αναφορικά με την οικονομία μίλησε για…