Η ανάρτηση του Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Τακτική μαστιγίου και καρότου, ή αναδίπλωση του Ερντογάν μετά την συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της Άγκυρας για τα F-16;

Θα μπορούσε, αν και είναι απίθανο, να θεωρηθεί και άδειασμα στον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών την Ελλάδα και δεν δέχτηκε τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την πολύνεκρη επίθεση την Κωνσταντινούπολη.

  • Διαβάστε επίσης: Η παρελκυστική τακτική του Ερντογάν στη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ

Τώρα μας λέει ευχαριστώ

Οπως και να έχει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με  ένα tweet μετά την συνάντηση με τον Μπάιντεν, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους προς την Τουρκία για το τρομοκρατικό χτύπημα, το μεσημέρι της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, μοιράστηκαν τον πόνο μας και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους», γράφει στην ανάρτησή του ο Ερντογάν.

Μεταξύ των χωρών που απεικονίζονται στο tweet σε εικονίδια με σημαίες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, σε βάρος των οποίων χτες ο Σοϊλού είχε εκτοξεύσει ανυπόστατους ισχυρισμούς, ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Το ευχαριστήριο μήνυμα, το ανέβασε ο Ερντογάν, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου της G20,  στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Συνάντηση κατά την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης  στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε στον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στο αίτημά της για τα αεροσκάφη F-16. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο αίτημα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο του στην…