Ο Γάλλος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα διατηρεί και τον ρόλο του Διευθυντή των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών – «Κάστρο» το Ρέντη με Μίτσελ, Ανιγκό, Καρεμπέ και Αβραάμ.

Ο Ολυμπιακός «θωρακίζεται» και δυναμώνει. Μετά την άφιξη του Μίτσελ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπεράν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν και στην αναβάθμιση του Ζοσέ Ανιγκό.

Ο Γάλλος θα διατηρήσει το πόστο του Διευθυντή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, αλλά θα είναι πλέον και τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών. Ο 61χρονος θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ακαδημία και την πρώτη ομάδα και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ισπανό τεχνικό.

Η διοίκηση του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα, με τον Ζοσέ Ανιγκό στην πολύχρονη καριέρα του να έχει αναδείξει κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τόσο ως προπονητής όσο και ως τεχνικός διευθυντής, με τον Γάλλο να αναδεικνύει τους Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σαμίρ Νασρί, Ματιέ Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Στιβ Μανταντά, Ματιέ Φλαμινί και Ντιμίτρι Παγιέ.

Παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα και έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ολοι τους βγήκαν από την Μαρσέιγ. Ολοι τους όταν βρισκόταν στην ομάδα της Μασσαλίας ο Ζοσέ Ανιγκό. Αρχικά ως προπονητής και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής, ενώ πέρασε και από το πόστο του σκάουτερ. Ο Ζοσέ Ανιγκό είναι «δάσκαλος» και έχει αναγάγει σε επιστήμη την ανεύρεση ταλέντων και την «μετατροπή» τους σε παίκτες πρώτης γραμμής. Ενας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και έχει ως… αποστολή του να δημιουργεί τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε ουσιαστικά και τον Γιώργο Μασούρα, όταν ο Γάλλος ήταν προπονητής στον Πανιώνιο. Ο 61χρονος ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον διεθνή εξτρέμ να ανέβει επίπεδο και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον 28χρονο να είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ζοσέ Ανιγκό θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, όπως επίσης με τον αθλητικό…