Εκτενές αφιέρωμα στην Πάρο παρουσιάζεται από το ηλεκτρονικό γαλλικό τουριστικό περιοδικό Tourmag.com που αναφέρεται στα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί όποιος φτάσει στο νησί. «Το νησί της Πάρου – γράφει – προσελκύει αρκετούς τουρίστες κάθε χρόνο πρόθυμους για περιπέτεια, παραλίες και ήλιο. Είναι, πράγματι, ένα από τα πιο επισκέψιμα των Κυκλάδων».

Αναφερόμενο στις πιο όμορφες τοποθεσίες «που δεν πρέπει να χάσετε» γράφει: «Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Πάρος, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των ταξιδιών και των ανακαλύψεων καθώς και καταδύσεις στην ανοιχτή θάλασσα και ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά που χρονολογείται πολλές χιλιετίες, το μεσογειακό του κλίμα και την πολιτιστική του κληρονομιά. Προσθέστε σε αυτά τις παραλίες της με τα γαλανά νερά και τα άτυπα χωριά της. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη!». 

Και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα, αυτό το ελληνικό νησί έχει τα πάντα για να σαγηνεύσει τους επισκέπτες του. Εκεί θα ανακαλύψετε όλα τα θαύματα της Ελλάδας του Αιγαίου. Ανάμεσα στα λευκά σπίτια, τα κρυστάλλινα νερά ή τις όμορφες παραλίες, το νησί της Πάρου μπορεί να σας εκπλήξει κατά τη διαμονή σας. Βαφτισμένο το “πολύπλευρο νησί”, αξιοποιεί την ευκαιρία να προσφέρει στους τουρίστες ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Οι πιο σημαντικές παραμένουν οι ναυτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν windsurfing, kitesurfing και wakeboarding.

Οι λάτρεις των καταδύσεων και του κολύμβησης με αναπνευστήρα μπορούν να εξασκήσουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες εδώ. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς του βυθού των Κυκλάδων. Τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Πάρο είναι πραγματικά αγαπημένα για τους παραθεριστές που αναζητούν μια υποβρύχια απόδραση. Τούτου λεχθέντος, θα έχουν το προνόμιο, για παράδειγμα, να εξερευνήσουν το ναυάγιο του Arado, να εξερευνήσουν το υποθαλάσσιο σπήλαιο της νησίδας Μακρονήσι ή να επισκεφθούν το μάτι του Ποσειδώνα.

Για περισσότερες συγκινήσεις, κανό και το θαλάσσιο καγιάκ είναι επίσης μια από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε στο νησί. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα σκάφος σε κάποιο λιμάνι ή να ζητήσετε τις υπηρεσίες…