Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, τόνισε σε συνέντευξή του πως ο αποκλεισμός της ομάδας του από τη Euroleague είναι άδικος και μίλησε για τις πιθανότητες επιστροφής.

Ο Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο ρωσικό μέσο RG, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην άποψή του πως ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη Euroleague είναι άδικος, υποστήριξε πως οι πιθανότητες να επιστρέψει η «αρκούδα» στη διοργάνωση είναι λίγες και μίλησε για τον Δημήτρη Ιτούδη, τον Μιλουτίνοφ αλλά και τους παίκτες που αποχώρησαν από το σύλλογο.

Αναλυτικά:

Για την απουσία από τη EuroLeague:

«Η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τους ρωσικούς συλλόγους όσο και τους φιλάθλους. Το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστούμε στη Euroleague θα αποτρέψει πολλούς σταρ παίκτες να έρθουν στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο αυτός δεν είναι ο λόγος να αποθαρρυνόμαστε.

Διαβάστε επίσης: O Ιτούδης έριξε τη… βόμβα: Στη Φενέρμπαχτσε ο Καλάθης (vid)

Το μπάσκετ στην Ρωσία έχει μέλλον, απλά πρέπει να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη τους. Θα προσαρμοστούμε. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο οι φίλαθλοι δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για την VTB League».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Euroleague:

«Ο αποκλεισμός μας από την Euroleague ήταν άδικος κατά τη γνώμη μου καθώς το καταστατικό ορίζει κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση οικονομικών και αθλητικών παραβάσεων.

Οι πιθανότητες επιστροφής μας με την παρούσα κατάσταση είναι λίγες αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Ευελπιστούμε να δικαιωθούμε δικαστικά και να λάβουμε αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες».

Για τη δικαστική διαμάχη με πρώην παίκτες:

«Έχουμε υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA. Οι ημερομηνίες της εκδίκασης δεν είναι γνωστές. Μέχρι στιγμής η FIBA απάλλαξε τον Πάνγκος από κάθε υποχρέωση απέναντι μας, ενώ όσον αφορά την υπόθεση του Φόχτμαν τηρούμε στάση αναμονής. Ο Μπολομπόι κατήγγειλε μονομερώς το συμβόλαιο του, το οποίο έληξε το καλοκαίρι. Εμείς προσωπικά αναμένουμε αποζημίωση και σε αυτή την περίπτωση».

Για την παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ επισήμανε:

«Πιστέψτε με, δεν κάναμε καμία προσπάθεια να κρατήσουμε τον Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα είναι παράδειγμα επαγγελματισμού και υπευθυνότητας. Ίσως είχαμε μερικές αμφιβολίες,…