Τραγικό τέλος έβαλαν στη ζωή τους δύο αγόρια στην Αρμενία, πηδώντας από γέφυρα στο Γερεβαν, γιατί οι οικογένειες τους και η κοινωνία τους δεν αποδέχθηκαν την ομοφυλοφιλικλή σχέση τους, οδηγώντας το ζευγάρι στην αυτοκτονία. 

Οι νεαροί Τιγκράν και Αρσέν – πριν πηδήξουν από τη γέφυρα – ανήρτησαν στα social media μία φωτογραφία με το τελευταίο τους φιλί και τη λεζάντα: «Ευτυχισμένο τέλος. Οι αποφάσεις για την κοινοποίηση των φωτογραφιών και τα επόμενα βήματά μας πάρθηκαν και από τους δυο μας».

αρμενια γκει

Τα δύο αγόρια ανέβασαν επίσης μία ακόμα φωτογραφία στην οποία δείχνουν τις βέρες τους – σύμβολο της αγάπης τους. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα δύο αγόρια ήταν μεταξύ 16 και 20 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρσεν αναγκάστηκε να το σκάσει από το σπίτι του όταν η οικογένειά του έμαθε για την σχέση του ενώ – πριν την αυτοκτονία –  το ζευγάρι φέρεται να δέχθηκε απειλές.

Διαβάστε ακόμα: Ιράν: Δύο ακτιβίστριες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταδικάστηκαν σε θάνατο για “διαφθορά επί της γης”  

Η ομοφοβία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην Αρμενία και πολλά ζευγάρια LGBT αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο πρώην σοβιετικό έθνος.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Αρμενία το 2003 αλλά πολλοί εξακολουθούν να «κρύβονται» και κρατούν μυστική την προσωπική τους ζωή.

Διαβάστε σχετικά: Ρωσία: Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ»

Η χώρα κατατάσσεται στην 47η θέση από τις 49 χώρες στην Ευρώπη για τα δικαιώματα LGBT, με μόνο τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθούν.

Πηγή: skai.gr