Απέτυχαν οι ομάδες εξουσίας του Μητσοτάκη και του Τσίπρα είπε με νόημα ο Ανδρουλάκης ζητώντας ισχυρή στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ώστε να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων

Σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε όλο αυτό το διάστημα, χαρακτήρισε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας…και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης» προσέθεσε.

Διαφώνησε ωστόσο με την πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρέλευση τριετίας έως ότου μάθει το θιγόμενο πρόσωπο τους λόγους παρακολούθησής του. Ανέφερε ακόμα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. «Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια » συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

  • Διαβάστε επίσης: ΑΔΑΕ: Αύξηση των νόμιμων επισυνδέσεων – Τι αναφέρει η έκθεση για την άρση απορρήτου

«Πρέπει να υπάρχει άμεσα ενημέρωση του θιγόμενου προσώπου, τόνισε. Με υποτιμούσαν τόσο διάστημα που μου έλεγαν να ενημερωθώ ανεπίσημα, με καλούσαν δηλαδή να παρανομήσω και τώρα το αλλάζουν».

«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τους λόγους της παρακολούθησής του ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ξαφνικά γίνομαι κίνδυνος όταν ξεκινάω την προεκλογική μου εκστρατεία για να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά έχουν γίνει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Θα δικαιωθώ και θα μάθω γιατί συνέβη η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου».

Όσοι αναφέρονται στις λίστες να πάνε στη Δικαιοσύνη

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα με ονόματα που φέρεται να…