Οι βουλευτές που συνομιλούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν ημερομηνία… θερινή, παρά την πίεση λόγω των υποκλοπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να συρθεί σε εκλογές, λένε στο in στελέχη που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό, λόγω των υποκλοπών και της όζουσας ατμόσφαιρας.

Ο πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση μεν από την υπόθεση αλλά δεν έχει, μέχρις ώρας σκοπό να αλλάξει τον σχεδιασμό του.

Είναι ταυτόχρονα οργισμένος με την εμπλοκή στενών συνεργατών του. Περισσότερο οργισμένος είναι από το γεγονός ότι επιχειρείται η προσωπική εμπλοκή του στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κήρυξε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας – Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέλεχος που γνωρίζει καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε στο in πως «ο πρωθυπουργός θα κόψει και το δεξί του χέρι» στην υπόθεση αυτή, αλλά δεν ήθελε να πει περισσότερα, είτε γιατί δεν γνώριζε, είτε γιατί δεν ήθελε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του. Ίσως να εκφράζει την ελπίδα του για το τι αναμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεφεύγει η πολιτική κριτική και το κλίμα αυτό θα φέρει δεινά, ισχυρίζονται. Βλέποντας την κατάσταση ανησυχούν και για το προσωπικό τους μέλλον, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό εκτιμώντας πως η χώρα θα οδεύσει σε «ιταλοποίηση», δηλαδή σε κατακερματισμό των κομμάτων, εφόσον δεν ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο και δεν αναληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες.

Με αγωνία αναμένουν και τις επόμενες τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ο Κώστας Καραμανλής ήδη έχει δώσει το στίγμα του ασκώντας σκληρή κριτική για την υπόθεση των υποκλοπών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει τοποθετηθεί.

Οι βουλευτές που συνομιλήσαμε, δηλώνουν, «όλα στο φως και στη Δικαιοσύνη», χωρίς όμως να γνωρίζουν τα επόμενα βήματα.

Είναι προφανές, παραδέχονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, πως ένα «παράκεντρο» είχε αυτονομηθεί επικαλούμενο τις σχέσεις του με τον ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη και παρακολουθούσε τους πάντες για ίδιον όφελος.

Η αμηχανία για Δημητριάδη

Η αμηχανία τους είναι εμφανής όταν η συζήτηση φθάνει στον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο βαθμός εμπλοκής του Δημητριάδη στην υπόθεση αποτελεί γρίφο…