Οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα και τώρα θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο κόντρα στον Παναιτωλικό

Ο Άρης ξεκίνησε όπως θα έπρεπε το νέο πρωτάθλημα. Έκανε το αυτονόητο, επικρατώντας με 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Λεβαδειακού, και κέρδισε χρόνο και ηρεμία. Παράλληλα δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από προπονητή, παίκτες αλλά και –κυρίως– τον ιδιοκτήτη του, Θόδωρο Καρυπίδη.

Η ομάδα του Μπούργος είχε ένα καλό διάστημα όπου ενθουσίασε με την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ένα διάστημα που «έκρυψε» την μπάλα. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι στο σημείο της αναμέτρησης όπου δεν ήταν το ίδιο καλός, στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή, ένας από τους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει –ο Μανσίνι στη συγκεκριμένη περίπτωση– τον «σήκωσε» στις πλάτες του.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ματς αποδείξεων, πρώτο για το πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε, είναι αυτό στο Αγρίνιο. Δεν έχει να κάνει με τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά κυρίως με τη νοοτροπία με την οποία πρέπει να παραταχθεί ο Άρης.

Για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα, στόχο τον οποίον έχουν θέσει στον Άρη, πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια όπως αυτά με τον Παναιτωλικό. Που είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, με ένα σοβαρό προπονητή, όμως για τους Κιτρινόμαυρους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Αποτέλεσμα ουσίας, καθώς θα κάνει το δύο στα δύο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Άρης. Αποτέλεσμα ψυχολογίας, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά και θα ήταν ευχής έργον για τον Άρη να «καθαρίσει» εύκολα το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να μπορέσει στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί την ικανότητά του στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Το αν θα είναι εύκολη ή δύσκολη όμως η νίκη είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει άμεσα. Το σημαντικό είναι να έρθει, με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Άρης έχει την ποιότητα για να τα καταφέρει. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι το μόνο που σκέφτονται ο Μπούργος και οι παίκτες του.

ΥΓ. Πολύ σημαντική κίνηση η απόκτηση του…