Ο αργεντινός τεχνικός περιμένει με αγωνία τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς έχει αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι για τον Άρη η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa Conference League

Κομβική είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τον Άρη, που θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa Conference League, με απώτερο στόχο, έναν από τους μεγάλους της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να πετύχει μέχρι τώρα αυτό που επεδίωκε, με τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Να «χαμηλώσει» το μέσο όρο ηλικίας και να «ψηλώσει» την ομάδα, ειδικά στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Τα κατάφερε αμφότερα.

Η επένδυση που έγινε από τον Θόδωρο Καρυπίδη δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Κιτρινόμαυροι δε θα είναι ικανοποιημένοι απλώς με μια καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουν το κάτι παραπάνω. Θέλουν την καλή πορεία στην Ευρώπη. Με πρώτο τον ιδιοκτήτη της ομάδας, αλλά και τους οπαδούς της.

Ο Χερμάν Μπούργος έχει αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για τον οργανισμό του Άρη. Προσπαθεί, μάλιστα, να το μεταδώσει σε όλη την ομάδα.

Για την ακρίβεια αυτό έκανε και πριν από τα δύο παιχνίδια με την Γκόμελ, έστω και αν δεν έχουν καμία σχέση σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητα οι δύο αντίπαλοι.

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Άρη δεν έχει «κολλήματα» σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Θέλει αυτή να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο και αυτό είναι που θα πράξει και κόντρα στους Ισραηλινούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το 4-2-3-1 δεν ήταν σίγουρα μια από τις πρώτες επιλογές του Μπούργος όταν ήρθε στον Άρη. Το συγκεκριμένο σύστημα, όμως, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προτιμηθεί ενόψει του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Κυρίως, επειδή ο προπονητής του Άρη θεωρεί ότι «ταιριάζει» για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αντιπάλου.

Σύμφωνα, άλλωστε, με όσα έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα ο Ίβιτς, φαίνεται ότι θα παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο και «γεμάτο» κέντρο.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές στην ενδεκάδα του Άρη, έστω και αν δεν έχουν γίνει ακόμα οι τελικές δοκιμές, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός…